3 böcker att läsa i höst

Cirka 1 minuts lästid

Vi använder oss av affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får vi provision på ditt köp. Det kostar inte dig något extra.

Hösten är här – böckernas och de rykande temuggarnas tid (eller kaffekopparna, om du hellre vill). Men vilka böcker ska du läsa i höst för att hänga med i fikarummet och på sociala medier? Vi har valt ut tre snackisar som du borde läsa. Inte bara för att inte känna dig vilse under jobblunchen, utan för att de är riktigt fina läsupplevelser.

Lektioner i kemi” av Bonnie Garmus

Möt Elizabeth Zott, kemist i 50-talets USA i en värld av män, för män. Ständigt ifrågasatt, hatad och förminskat, får Elizabeth ett oväntat genombrott i TV-rutan och lär kvinnor om kemi genom matlagning. Lektioner i kemi är en bok att både bli förbannad av samt skratta högt till.

Tills alla dör” av Diamant Salihu

Gängkriminalitet och dödsskjutningar läser vi dagligen om i tidningarna och i valrörelsen har det varit en av de mest lyfta frågorna. Diamant Salihu skriver om konflikten i Järvaområdet mellan gängen Dödspatrullen och Shottaz. En bok som är ärlig, sorglig och otroligt stark. Passa även på att läsa ”Blir du ledsen om jag dör” av Nicolas Lunabba.

Det börjar med oss” av Colleen Hoover

Colleen Hoover har blivit en av de mest hyllade författarna på TikTok under det senaste året och mest uppmärksamhet har bästsäljande boken ”Det slutar med oss” fått, som är en riktig gråtfest. ”Det börjar med oss” utspelar sig innan bästsäljaren och bjuder på Atlas berättelse och kommer bli en megasnackis när den släpps i november. Passa på att läsa första boken nu och förhandsboka denna så vi kan gråta tillsammans senare i höst.

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

3 Comments

  1. […] I förhandsinformationen om boken, har man fått veta att vi i denna bok kommer få följa deras berättelse ur Atlas synvinkel. Men nja, det stämmer bara delvis. Visserligen växlar berättarrösten mellan Lily och Atlas, och nog tittar de båda på sitt förflutna en del, men inte särskilt mycket. De tillbakablickar vi går, känns dessutom redan väldigt bekanta. Inte så konstigt, för vi har redan hört denna berättelse i första boken. Det finns tillfällen när jag faktiskt tänker: ”men okej, detta vet vi ju redan, move it along”. Visst får vi Atlas perspektiv också, men just tillbakablickarna ger faktiskt inte särskilt mycket nytt. Men det hjälper oss att förstå exakt hur utsatt Atlas faktiskt var i tonåren. Och varför Lily blev så viktig för honom. […]

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.